Školní jídelna

Kontakty:

tel.: 571 458 201, 603186733 (obě linky T-mobile), včetně zasílání SMS

e-mail: jidelna@zsfrancovalhota.cz

Informace k placení stravného: Z důvodu omezeného pohybu cizích osob v areálu školy (rodičů), prosím, zvažte přechod z hotovostního placení  na bezhotovostní – inkasem. Podrobnosti Vám sdělí vedoucí školní jídelny.

_______________________________________________________________________________________

Jídelníček od 23. 11 2020 do 27. 11. 2020 

PONDĚLÍ:                                                                               obsahuje alergeny:

Polévka vločková                                                                            1.4,7,9

Chilli con carne, dušená rýže                                                        1.1

Ovocný čaj

ÚTERÝ: 

Polévka zeleninová                                                                                       1.1,7,9

Rybí filé zapečené se sýrem, brambor s máslem                               4,7

Mrkvový salát s jablkem, ovocná šťáva

STŘEDA:                      

Polévka kuřecí s nudlemi                                                                              1.1,3,9

Bramborové krůcánky s mákem                                                               1.1,3,7

Čaj s citronem. Ovoce – pomeranč

ČTVRTEK                        

Polévka květáková                                                                                         1.1,9

Kuře pečené na kyselém zelí, bramborová kaše                                  7

Voda se sirupem

PÁTEK:             

Polévka z červené čočky                                                                                1.1,7

Krůtí cigánská pečeně, těstoviny                                                                  1.1

Voda se sirupem

___________________________________________________________________________________

Za ŠJ: R. Kindlová, M. Kašpárková

Za ZŠ: Mgr. Bc. Irena Rotreklová

_______________________________________________________________________________________

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

1)      Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich, (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut )
2)      Korýši a výrobky z nich
3)      Vejce a výrobky z nich
4)      Ryby a výrobky z nich
5)      Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6)      Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7)      Mléko a výrobky z něj
8)      Skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4. kešu, 8.5. pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistacie, 8.8 makadamie)
9)       Celer a výrobky z něj
10)      Hořčice a výrobky z ní
11)      Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12)      Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13)      Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14)      Měkkýši a výrobky z nich