Školní jídelna

Stravné na měsíc říjen 2020 se bude vybírat 29. a 30. 9. 2020.

Kontakty školní jídelna:

tel.: 571 458 201, 603186733 (T-mobile), včetně zasílání SMS

e-mail: jidelna@zsfrancovalhota.cz

Informace k placení stravného: Z důvodu omezeného pohybu cizích osob v areálu školy (rodičů), prosím, zvažte přechod z hotovostního placení  na bezhotovostní – inkasem. Podrobnosti Vám sdělí vedoucí školní jídelny.

_______________________________________________________________________________________

Jídelníček od 28. 9. 2020 do 2. 10. 2020 

PONDĚLÍ:                                                                               obsahuje alergeny:

Nevaří se – státní svátek

ÚTERÝ: 

Polévka bramborová s cizrnou                                                          1.1,7,9

Zapečené těstoviny s uzeným masem                                              1.1,3,7

červená řepa, ovocný čaj

STŘEDA:                      

Polévka vývar se sýrovým kapáním                                                  1.1,9

Přírodní kotletka na hlívě, bramborová kaše                                    1.1,7

Okurek, Tropico nápoj

ČTVRTEK                        

Polévka z míchaných luštěnin                                                           1.1,9

Kuřecí nudličky po čínsku, dušená rýže                                             1.1,7

ovocný nápoj, ovoce

PÁTEK:             

Polévka rýžová                                                                                   1.1,7,9

Smažený květák, brambor s máslem                                                1.1,3,7

Šopský salát, voda se sirupem

___________________________________________________________________________________

Za ŠJ: R. Kindlová, L. Ezechýlová

Za ZŠ: Mgr. Bc. Irena Rotreklová

_______________________________________________________________________________________

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

1)      Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich, (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut )
2)      Korýši a výrobky z nich
3)      Vejce a výrobky z nich
4)      Ryby a výrobky z nich
5)      Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6)      Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7)      Mléko a výrobky z něj
8)      Skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4. kešu, 8.5. pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistacie, 8.8 makadamie)
9)       Celer a výrobky z něj
10)      Hořčice a výrobky z ní
11)      Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12)      Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13)      Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14)      Měkkýši a výrobky z nich