Školní jídelna

Ke komunikaci se ŠJ můžete kromě již dřívějšího tel. čísla 571458201 použít i nové tel. číslo: 603186733 (T-mobile), včetně zasílání SMS.

______________________________________________________________________________________

Jídelníček od 25. 3. 2019 do 28. 3. 2019                                          obsahuje alergeny:

PONDĚLÍ:      Bezmasý oběd  

Polévka s krupicovými noky                                                                                       1.1,3,7,9

Smetanové brambory zapečené se zeleninou a uzeným sýrem                              3,7

Okurek kyselý, ovocný čaj, mléko

ÚTERÝ:

Polévka zeleninová s bulgurem                                                                                 1.1,7,9

Králík na smetaně (paprice), houskový knedlík                                                        1.1,3,7

Ovocný nápoj, ovoce

STŘEDA:                              

Polévka krupková                                                                                                                1.3,7,9

Halušky s uzeným masem a kyselým zelím                                                               1.1,3,10

minerálka

ČVRTEK                        

Polévka rajská s rýží                                                                                                              1.1,9

Filet z tresky v sezamovém těstíčku, bramborová kaše                                           1.1,3,4,7

Salát z čínkého zelí s paprikou, Tropico nápoj

PÁTEK:             

Polévka kapustová                                                                                                            1.1,7,9

Pečené kuřecí stehno, dušená rýže s červenou čočkou                                           1.1

Červená řepa s křenem, čaj s citronem, jogurtové smoothie                                  -/-/7

___________________________________________________________________________________

Za ŠJ: R. Kindlová, L. Ezechýlová

Za ZŠ: Mgr. Bc. Irena Rotreklová

_______________________________________________________________________________________

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

1)      Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich, (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut )
2)      Korýši a výrobky z nich
3)      Vejce a výrobky z nich
4)      Ryby a výrobky z nich
5)      Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6)      Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7)      Mléko a výrobky z něj
8)      Skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4. kešu, 8.5. pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistacie, 8.8 makadamie)
9)       Celer a výrobky z něj
10)      Hořčice a výrobky z ní
11)      Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12)      Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13)      Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14)      Měkkýši a výrobky z nich